Buharcı Dili Nası Engellenir? Elektronik Sigara...

 Merhaba arkadaşlar bugün sizlere elektronik sigara içenlerin zevk açısından korkusu olan Buharcı Dili adlı hastalığın ne olduğunu ve nası engellenebileceğini / tedavi edileceğini anlatacağım.

Buharcı dili hastalığı , ençok , likitlerde hep aynı aromayı kullanmaktan dolayı tat alma duyularının o aromalara fazla alışmasından dolayı o aromayı alma etkisinin gittiği hastalıktır. Hastalık demeyelim de... Dilin aynı aromalara fazla alışmasından dolayı tat kaybı diyelim.Yani elektronik sigarayı içtikçe tat gelmemesi hastalığıdır. Şimdi gelelim nası önlenceğine ve tedavi edildiğinde:

1.Likit aromasını değiştirin: Bu tat kaybının asıl sebebi zaten durmadan aynı aromada likit kullanmaktır. Siz likit aromasını değiştirdikçe dilin ve burunun tat alma alışkanlığı durmadan değişecektir.Hatta 2 3 farklı aromalı likitleri değiştirerek kullanın...

2. Yedek/İkincil farklı bir cihaz veya atomizer:Eğer siz durmadan aynı elektronik sigarayı da kullanırsanız buharcı diline kapılma ihtimaliniz artacaktır.Hatta 2 farklı cihazdan aralıklarla içmek bu sorunu tamamen engellemektedir. Aroma kadar buhar yoğunluğu,cihazın tipi (mtl/dl), watt vs.... de önemli...Ve DL atomizer kullanıyosanız MTL, MTL atomizer kullanıyosanız DL atomizer li bir cihaz da kullanmanızı önerebilirim ama benim en başından tavsiyem DL cihazlardan uzak durun bence ciğere çekmenize hiç gerek yoktur...MTL atomizer kullananlar her açıdan daha az zarar göreceklerdir...Ama hertürlü sağlıksızdırlar.Akciğer hastalıklarından vücudun su dengesinin bozulmasından dolayı gelecek böbrek sorunlarına kadar gitmektedir.

3.MTL tipi Cihaz/Atomizer Kullanın : DL tipi atomizerlerin zaten asıl Buharcı Dili ne sebep olduğu ortaya çıkmıştır.!!!Zaten DL atomizerler MTL atomizere göre hem sağlık açısından hemde ekonomik açıdan çok daha az zararlıdır ama hertürlü tütün ve sigara ürünü sağlığa zararlıdır!!!

4.Mentollü Likitler:Mentollü likitler kullanmak dilinizin ve burnununzun aroma ve koku alma duyusunu , burnunuzdaki hava kanallarını da beraberinde açarak geliştirecektir. 

5.Bol Su Tüketin : Temiz ve hidratlanmış bir ağız , buharcı dili hastalığını engelleyecektir.

6.Kahve Koklayın : Kahve , özellikle parfümcülerde çok tercih edilir.Parfüm testerlarına parfümcülerde kahve koklatılarak burnun koku boğulması yaşamasını engellemektedir ve birçok Şarap ve Parfüm testerları , tat ve koku alma duyusunu geliştirmek amaçlı kahve koklamayı önermektedir. 

7.Aromasız Likit:Aromasız likit , zamanla burnun ve dilin tekrar eski şekilde koku ve tat alma yeteneğini geri kazandıracaktır. 

8.Diş Fırçalayın: Temiz bir ağız ve diş macunu sayesinde buharcı dili hastalığı engellenecektir.

9.Parfüm kullanmayı azaltın veya tamamen kesin: Parfüm kullanma sıklığınız burnunuzun koku alma yeteneğini yoracağından parfüm kulllanımınızı sınırlayın veya tamamen kesin...   

Yorumlar