Cafe Creme Puro İncelemesi (Mini Sigarillo)

                                   Cafe Creme Original 10's

Bu resimdeki Metal kutulusunu Türkiyede hiç görememiştim... 18 -19 Yaşında arkadaşımla puro içmeye başladığımızda okul sonrası arkadaşımla Meharis puro almaya gittiğimiz yerde görmüştüm ve marka tanıdık gelmişti. Yurtdışından gelen 4 modeli var, Original(Yellow diye de geçiyor),Blue,Vanilya ve Arome(Yanlış hatırlamıyorsam kahve aromalı).Türkiyede üretilen de Dark(Çikolatalı),Vanilya,Blue ve Original(Yellow) var. Türkiyede üretileni daha ucuz zaten Türkiyede puro üretildiğini duymuştumda Avrupalı Cafe Creme 'in Lisanslı olarak Türkiyede üretildiğini Tekel e gidince anlamıştım... Hadi bakalım diyip içtim . Meharis'in yerini tutmasa da baya güzel bir Puroydu . Puro demeyelimde aslında Sigarillo , Mini boy sigarillo... Meharisler de az daha uzun ve kalın bir Club denilen bir boydu ...Küçük ve ince olduğuna bakmayın ... İçimi yaklaşık 15dk ya kadar sürüyor. 

Araştırma sonrası tütününün aynı Meharisler gibi Java dan geldiğini öğrendim zaten standart sigarillo , atık (üretim sonrası kenarlarda artan ) büyük puro tütünlerinden üretiliyor.

Tadını sevmeyen çoğu insan var ama...Adı garibime geldi birazcık:İsmi,kahve çekirdek kreması anlamına gelmektedir.Kahvenin yanında içilen hafif purolardan olduğu için sanırım. İlk içişinizde bu puronun (aslında sigarillonun ) tadını bir garipseyebilirsiniz. Ama bu normaldir çünkü sigarillolardan aslında ciddi bir tat beklentisi puro içen insanlarda olmamalıdır. Sonuçta sigarillolar büyük purolardan arta kalan tütünleri sigara gibi kıyıp puro yaprağına sarılmış halidir. Biliyoruz ki normal purolar (Cigar) tamamen sarımdır , sigara gibi değildir.Zaten içtiğinizde dumanların bolca geldiğini , büyük ve pahalı Küba vs... Purolarına göre daha yoğun ve akıcı geldiğini göreceksiniz.Bu sebepten boyundan da etki olarak içimi 5dk ya kadar inecektir. Büyük purolar zaten içimi tamamen en az 1-1.5 Saat tir.Meharis , Cohiba Clup gibi modeller ise Club boy olacağından sigarillo olduğu halde içimi 15 dakika ya kadar uzamaktadır. Eğer büyük uzun purolardan bunalıyorsanız ( fazla uzun olduğundan ) sigarillo içebilirsiniz.Zaten sigarillo ekonomik açıdanda büyük normal purolara göre katkat daha uygundur. Tekellerde de rahatça bulabilirsiniz (Türkiye'de Lisanslı olarak üretilmektedir...)

Filtrelileride tamamen puronun tam bi sigara gibi içenlerin sevdiği tipten dir . Puro tütünlerinin ağır tadını ve nikotinini emip ağzınıza tamamen aroma bırakan modelleridir. Eğer puro içilecekse bence aroma için değil kesinlikle tütünün kendi tadı için içilmelidir. 

Yorumlar