Youtube için Adsense Alternatifleri

 Çoğu kişi , Youtube da Adsense üzerinden reklam göstererek para kazanmak için 1000 abone ve son bir yılda herkese açık izlenmiş olmak üzere 4000 saat izlenme süresini açmak için uğraşıyor. Ama bazen bu durum insanı bıktırabiliyor ve yayıncı içerik sahibi çözümü Adsense dışında başka bir para kazanma yollarına yönlendiriyor... İşte bu yöntemler...

1.Link Kısaltma Para Kazanma siteleri:

Kanalınıza, açıklama kısmına vs... kısaltılmış para kazanma siteleri ekleyerek vidyolarınızı dolaylı bir yoldan monetize edebilirsiniz. Bu link kısaltma değerleri kanala göre daha çok bir BGBM değeri elde ettirecektir yani kanalda monetization dan daha çok ve direkten para kazanacaksınız. Kriptopara (bitcoin satoshi) link kısaltma siteleri sayesinde bitcoin olarak ta para kazanabilirsiniz.

2.Kanalın Sitesini Açıp Siteye Reklam Eklemek:

Kanalınızın bir sitesini , eğer site domain , hosting gibi masraflarla da uğraşmak istemiyorsanız blogger ı kullanarak kanalınızın ücretsiz blog açıp blogunuza Adsense ( dediğim gibi Youtube dışında başka bir yayın kullanıyoruz...) veya Adsense istemiyorsanız başka bir Reklam şirketini kullanarak HTML desteği sayesinde blogunuza reklam göndererek kanalınızı dolaylı yönde monetize ( para kazandırma ) yapmış oluyorsunuz. Gene kanalda kazanacağınız BGBM ile neredeyse aynı miktarda bir BGBM değerine ulaşıp para kazanacaksınız. 

Blogger ile kanalınızın sitesini, domaine para vermeden açabiliyorsunuz fakat Adsense dışında çoğu reklam şirketi blogspot.com .tk gibi ücretsiz domain içeren sitelere reklam vermek istememektedir.

Bence vidyolarınızda anlattığınız şeyleri site de her bir sayfaya dökerek Websitenize de hiti çok rahatlıkla çekebilirsiniz. 

3.Sponsorluk:

Eğer kanalınızın yeteri kadar trafik hit i varsa hem başka Youtuber ların trafiğini arttırmak amaçlı bir reklam sponsorluğu veya bir Firma ile Ürün vs... reklam sponsorluğu anlaşabilirsiniz. Zaten bu dediğim yöntem sayesinde reklamlardan kat kat daha çok ve daha direkt bir şekilde kanalınız sayesinde para kazanacaksınız. Unutmayın ki ünlü youtuber lar sadece reklamlardan bu yüklü miktarda paraları kazanmıyor sponsorluk sayesinde asıl bu paraları kazanıyolar.Unutmayın ki bu Sponsor firmaları kanallarda ençok güncel gelen izlenme sayısına ve abone sayısı ile ilgilenmektedir.  

Bonus:

Başka kanallar için referanslarla birlikte izlenme abone yorum beğeni ve Youtube dışında ise Website hiti , Instagram takip Instagram beğeni satarak ta para kazanabilirsiniz ama bu biraz emek ister . Çalışırsanız rahatça halledebileceğiniz bir sistemdir.Yani ... Youtube dan para kazanma yöntemini lütfen sadece Adsense onayına bağlamayın. Adsense ten daha çok kazandıracak yöntemler de bu...


Yorumlar