Muadil vs Replika Parfüm?

 Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bu postta Replika yani ürünün hem şişe,parfümün kutusu ,hatta ambalajı, hem marka belirteçleri ve hem koku olarak tamamen replikasını ( koku asla 100% taklit edilemez , kokunun tamamen nası koktuğu taklit edilebilir ama asla alt orta ve dip notaları taklit edilemez , sadece parfümün tasarımcısında gizlidir. ) mı daha iyi olduğunu yoksa muadilinmi daha iyi olduğunu anlatacağım. 

2 tip parfüm de size kokusu açısından aynı performansı verecektir ve ikiside başarılıdır , ama kalıcılık ve tene verdiği hissiyat farklılık gösterebilmektedir.fakat replika parfüm dedikleri aslında tamamen satışı yasak kaçak gelen ,tende alerji etkisi yaratabilen, orjinal tester diye satılan ama aslında tamamen yalan olan sahte parfümlerdir. Ama Muadil parfümler tamamen onaylı parfümlerdir ve nerede yapıldığı , nereden geldiği belli olan parfümlerdir. Fiyatı çoğu parfümde replika ( aslında sahte diyim direk) parfümden çok daha ucuzdur ve yerli üretim leri de boldur. Ama lütfen muadil dediğim parfümleri su fiyatına satılan da doldurma parfümlerle lütfen karıştırmayın alakası yoktur.Hemde muadil olan parfümler tamamen faturalıdır . 

Replika çakma parfümlerin nerede kim tarafından üretildiği belli değildir , çoğu çakma replika parfümlerin Dubai den geldiği söylenmektedir de bence Çin den falan geliyor.Sonuçta Çin çoğu ürünün replikasını , ucuz el işçiliği ile beraber üretmektedir ( zaten içine ne konduğu kesin değildir )...Ama muadil parfümlerin tamamen marka olduğundan dolayı nerede , nasıl ve hangi malzemelerle , lisanslı ,onaylı bir şekilde üretildiği apaçık bellidir (arkasına parfümün yapımında hangi maddeler kullanıldığı ve hangi firma tarafından onaylandığı vs.. yazmaktadır). Mesela Farmasi çok güzel Muadil parfümler üretmektedir. Örneğin , blogger ıma bakarak Farmasi gibi yerli ve yabancı olan farklı markaların ürettiği muadil parfümlere ulaşabilirsiniz...

Çakma ve doldurma parfümlerden lütfen uzak durun ... Medyada Haberlerde zaten çoğunun sağlıksız olduğu belirtilmiştir.Ayrıca bu doldurma parfümler kalıcılığı arttırmak için yüksek oranda gliserin kullanmaktadır bu gliserin her ne kadar organik bir madde olsa da , elinize ve tshirt inize yağlılık hissi verecektir.Zaten siz düşünün bir firma nası 2020 yılında 1000tl ye satılan bir parfümü 10-15 tl ye satabilsin ki...

Eğer uygun fiyata muadil parfüm arıyosanız Faturalı , La Rive , ve yerli üretim olan , yurtdışına da ürün ihracatı yapan kozmetik markası Farmasi parfümlerini araştırın gerçekten çok memnun kalacaksınız.Örneğin Farmasinin parfümleri 25-30 tl den 65-70 tl ye , La Rive nin çeşitleri de 70-80TL arasında değişmektedir.Yani dediğim şu , muadil olarak Orjinaline para vermek istemediğiniz parfümün çakmasını kullanacağınıza eğer şişesi ve kutusu aynı olsun gibi bir takıntınız yoksa Farmasi gibi muadillerini almanızı tavsiye ediyorum.  

Yorumlar