Epiphone ve Squier (Alt markalar)

                        Epiphone Les Paul Ultra PRO Elektro Gitar

Gitar çalmaya başladığımda babamın bana aldığı ilk gitar Fender markasının Dünyanın en ünlü gitarı olan Fender Stratocaster'in , Fender'in Çinde kendi modellerini kat kat daha ucuza ürettiği alt markası , fabrikası olan Squier ın Squier Bullet Strat modeli idi...Ve fiyatı o zamanlar acayip ucuzdu... Amerikada 150Dolar Türkiyedede tam Dolar 2Türk Lirasına sabitlenmişti . 300 TL ye almıştı...

Squier Bullet Strat With Tremolo Black Rosewood Elektro Gitar

O gün klasik gitardan elektro gitara geçmiştim ve Dünyaca Ünlü tarihi "Stratocaster" ı tanımıştım . HSS modeli ydi aldığı.

2 Yıl sonra kendimi geliştirince artık bir Gibson LesPaul istediğimi ama Gibson için erken olduğunu düşündüğümüz için ailemle , Gibsonun aynı Fender Squier la yaptığı alt firma olayının aynısı olan Gibson Epiphone gitarlarına baktık ve Gibson Les Paullardan %10 fiyatına Epiphone Les Paul standart almıştık . 399Dollar ama 2.el 1500TL ye bulduk ve deneyerek aldık. Tertemizdi.Çok ta özenli olarak kullanılmış ve içerisinde yılların emeği ve hikayesi olan bir gitar...

Yani sadece Amerikan değilde Çin Üretimi ama materyaller tamamen Amerikan üretimi olan imza gitarları %30 %20 fiyatına almıştık ve aynı hissiyat ve sesi veriyor. 

Şuan Fender in 60S stratocasterini kullanıyorum mexican ve farkı gerçekten çokçok az , onunda Modern ve 60Lar ton farkından olduğunu düşünüyorum kesinlikle. 

Umarım ileride de bir Gibson Les Paul alacağım. Fender ve Squier ın farkı kesinlikle değerdi. Neredeyse 2 3 kat daha fazla para ama deyiyor o paraya. 

Epiphone aslında eskiden tarihi bir marka idi. Gibsonu yükselten marka. Gibson Les Paul 'un tasarımcısı , 1940 larda bu gitarı icad etmeden önce NewYork taki Epiphone fabrikasında çalışıyordu. Ve Epiphone lar hakkında neredeyse günümüzde şöyle demiştir :" Epiphone Always made good guitars" yani Epiphone her zaman iyi gitarlar üretiyordu demiştir. Epiphone un hala Çin dışında Japonya'da ve Amerika'da (Amerikadaki Gibson Fabrikası) nda ürettiği pahalı , Gibson fiyatına olan Epiphone larda üretilmektedir ama ne yazık ki Squierlar sadece şuan Çin ve Endonezyada üretiliyor. Squierların sadece 80 lerde ürettiği Japon modelleri efsanevi oldu onun dışında hep ucuz gitarlar üretti.

Yorumlar